Проблеми с дима с комина: какви са причините за този проблем?

Проблеми с дима с комина: какви са причините за този проблем?

Нека да разберем как да решим проблема с дима с комина по безопасен и прост начин, без да правим структурни промени в комина ...

Основните причини, които влияят на правилното функциониране на камината са много, споменаваме най-често срещаните:

димоотводът не е оразмерен правилно;
студен неизолиран дим;
комин с завои;
липса на въздух в помещенията;
попътен вятър;
лошо направен комин;
Това са само част от проблемите, които влияят на правилното функциониране на комина, към тях се добавят много други незначителни, които заедно затрудняват решаването на проблема с дима от комина, например:

термичната депресия, произтичаща от температурната разлика между вътрешната и външната страна на комина;
динамичната депресия, с която вятърът действа директно върху комина, причинявайки всъщност неизправност на системата за теглене;
Към всички тези проблеми се добавят проблеми с позиционирането на комина в най-студената зона на сградата или дори грипът, който преминава извън сградата...

Безопасното решение, което ви позволява да решите окончателно проблема с дима от комина, печката, барбекюто, печката за камина, фурната, е инсталирането на електрически коминен абсорбатор, който гарантира постоянна тяга на изпаренията без разпръскване на топлина.

Противно на това, което чувате от хора, които не са запознати със сектора, парадоксално, традиционната камина в някои моменти може да има и излишък на течение, което означава разсейване на топлината.

Благодарение на монтажа на коминния аспиратор Gemi, тягата се контролира и проблемът с дима от комина е елиминиран: вече няма да имаме внезапни спадове на тяга и дори излишък на засмукване, както благодарение на предоставения контролен блок, който позволява чрез селектор, за да намерите оптималната скорост, получавате постоянна тяга без загуба на топлина.

Освен това, благодарение на инсталирането на вентилатора на комина Gemi, вече няма да имаме проблеми с шума.
Всъщност, от проучване, проведено от изследователския център Gemi, камина, която работи 8 месеца в годината без аспиратор, който контролира аспирацията, разпръсква 30 процента повече енергия от камина с принудителен електрически аспиратор, тъй като тягата се контролира. постоянно без възходи и падения.

Вентилаторът Gemi е най-мощният на пазара, достигащ до 3800 м/куб.ч, това позволява да се реши проблемът с дима от комина при най-ниските скорости, елиминирайки шума и получавайки отлична аспирация още при първата скорост.
Аспираторът Gemi е единственият, който има патентован двигател в клас H със защита на изолацията на намотката на двигателя в керамични влакна, което позволява на двигателя да бъде защитен дори при пожар в димоотвода.

Вентилаторът за комин Gemi е единствен по рода си. През годините много компании се опитваха да копират системата за защита на двигателя с лоши системи като поставяне на фибростъкло около двигателя, което влошава ситуацията. Това всъщност не позволява на двигателя да се охлади правилно и силно се отразява на работата му при високи температури.

Аспираторът Gemi решава всички проблеми, свързани с лоша тяга на комина, неутрализирайки всички възможни проблеми.

Инсталирането на аспиратор Gemi ви позволява да преоткриете удоволствието от използването на камина без проблеми с дима.

Открийте нашата гама от продукти и решете проблемите си с тягата на комина сега!

Електрическите вентилатори на комин Gemi ще ви помогнат да подобрите тягата, превръщайки проблема с дима от комина стар спомен.
Коминен вентилатор професионален меден модел

Сертифициран продукт в съответствие със закона

10 години гаранция

СМУКАНЕ НА 3800 M³ / h

ДВИГАТЕЛ GEMI КЛАС H ИЗДЪРЖА НА 700 C°

6-СТЪПЕН РЕГУЛАТОР

В рамките на вселената на Gemi ние сме горди да представим нашата широка гама от аспираториза камини, всеки суникални характеристики, които задоволяват различните нужди на нашите клиенти. Нашетопосвещение на отличието ни еводило в разработването на разнообразие от модели, гарантиращи, че всяка детайл е внимателнопроектиран и отглеждан.

Аспираториза камини "база": Тирекамини за тези, които търсят надеждни иефективни решения,предлагаме нашата линия на аспиратори за камини база. Тези модели са създадени, за даосигурят здрави перформанси надостъпна цена, гарантирайки ефективно отстраняване на дима без да компрометираткачеството.
Основнихарактеристики: 300° C аспирация, 3 години гаранция и 2500 M³/h мощност на аспирация.

Аспираториза камини "професионални": Ако търсите професионални перформанси,характеризирани соще по-голяма мощност и надеждност, нашите професионални изтеглящи уреди за дим са идеалниятизбор.
Основнихарактеристики: 700° C аспирация, 6 години гаранция и 3800 M³/h мощност на аспирация.

Нашата колекция също включва разнообразие от изтеглящи уреди, изработени с висококачествениматериали като неръждаемастомана и мед.

Аспираториза камини"стомана": Стоманените изтеглящи уреди воплъщават модернаелегантност и са изградени,за да се справят с предизвикателствата на времето, предлагайки ефективно изтегляне и стиленстил.

Електрически аспиратор с 6 скорости, изцяло проектиран от Неръждаема стоманаAisi 304. Благодарение насвоята структура, аспираторът издържа на корозия, причинена от атмосферни влияния и морскасол, за по-дълъгексплоатационен живот. Мощност на мотора 3800m³/h, монтиран може да бъде на всякакъв размеркомин. Издържливтирекамин до 700°, в случай на пожар.

Аспиратори за камини"мед":От друга страна, медените изтеглящи уреди не само отразяват класическа красота, но също такасе отличават съсздравината си.
Медният тирекамин е върхът на гамата на електрическите аспиратори на Gemi.Изработен изцяло отНеръждаема стомана Aisi 304, за да осигури устойчивост на атмосферни влияния и морска сол.Внимание е отделено и наестетиката, благодарение на медното покритие. Като професионалния модел "морски капитан",аспира 3800m³/h ииздържа до 700°. Гарантирано решаване на проблема с дима. Идеален за камини, печки,барбекюта, фурни и други.Гаранция за цялата структура на тирекамината за 10 години.

Купи сега!.