Високоволтовият кабел Gemi е предназначен за повърхностно или подземно свързване на енергизатора към оградата.

Изработен от висококачествени материали и двойно покритие, високоволтовият кабел има огромна проводимост и устойчивост и е особено подходящ за дълги разстояния, за да ви позволи да предавате електричество към вашия енергизатор.

Cavo ad Alta Tensione di attraversamentoCavo ad Alta Tensione di attraversamento
  Електропастири
  Gemi Elettronica високоволтова шина за заземяване на електрически огради електрически огради електрически огради електрифицирани огради Високоволтов кабел за подземно или наземно пренасяне на електрическа енергия Устойчив на високо напрежение 1,22 € на линеен метър
  2,35 BGNЦена
  Cavo ad Alta Tensione di attraversamentoCavo ad Alta Tensione di attraversamento
   Електропастири
   Gemi Elettronica високоволтова шина за заземяване на електрически огради електрически огради електрически огради електрифицирани огради Високоволтов кабел за подземно или наземно пренасяне на електрическа енергия Устойчив на високо напрежение 1,22 € на линеен метър
   2,35 BGNЦена

   Questions and Answers

   Електрическа ограда: за какво е?

   Електрическата ограда Gemi - 100% произведена в Италия - се използва за отблъскване на диви животни като диви свине, елени, лисици и др. Целта на електрическите огради е да предпазят територията от грозни нашествия. Използва се и за съхранение на животни като крави, овце, прасета и др. Няма нищо общо с лова. Разполагаме с всички правни сертификати за производство и продажба на електрически огради. Това е единственото законово решение за тези, които искат да защитят насажденията си.

   Опасна ли е електрическата ограда за хората?

   Електрическата ограда за животни не е опасна нито за хората, нито за животните. Както при всичко, дори и за електрическите огради има стандарт, който установява стойностите, които трябва да се спазват. Енергизаторът за ограда е продукт, който излъчва периодични импулси с нисък ампераж.

   Какво ви е необходимо за електрическа ограда за диви свине и други животни?

   За да създадете електрическа ограда за животни са ви необходими: Gemi енергизатор - 100% Произведено в Италия - за огради, които пренасят тока към оградата, електрифициран проводник за оградата и изолатори за електрифицирани огради, завинтени на стълбовете за задържане на жицата .

   Електрическият проводник 6mm² за огради подходящ ли е за диви свине, или трябва да взема прашката?

   Електрическата тел с дебелина 6 мм² за огради е подходяща за диви свине и големи животни. Телът за ограда има якост на опън до 100 кг, 8 проводника и дисперсия 0,15 ома/м. Слингът за електрически огради е подходящ за електрически огради за коне.

   На какво разстояние трябва да бъдат засадени стълбове за ограда?

   Препоръчваме да засадите стълбовете на разстояние, което зависи от характеристиките на земята; ако земята е равна, поставете по един на всеки 5/10 метра, ако е ветровита или неравна зона, сложете ги по-близо една до друга.

   Трябва да направя ограда, коя ел. тел препоръчвате?

   Телът за ограда 2,2 mm² е подходящ за малки животни и малки електрически огради. Напр.: Овце, кози, дикобрази, зайци, вълци, кучета, котки, кокошки, лисици, пауни, пуйки, зайци, къртици, язовци, невестулки, катерици. Телът за ограда с дебелина 4 mm² е подходящ за средни до големи животни. напр. свине за разплод, елени лопатар и др. Телът 6 mm² за заграждения за животни има ток на утечка от 0,15 ohm/mt, което прави възможно ограждането на няколко километра и е подходящо за големи животни. Напр.: дива свиня, елени, крави, муфлони, мечки и др.

   Защо да поставите 3 стълба за заземяване на електрическата ограда?

   Заземяването е основно нещо за функционалността на електрическата ограда за животни, така че се препоръчва да го направите правилно. За да има пълно разреждане на тока от енергизатора, е необходимо да се направи заземяване чрез вмъкване на 3 поцинковани стълба по 1 метър в земята. Те трябва да бъдат разположени на разстояние 3 метра един от друг, 80 см във влажна земя и 20 см отвън и след това да ги свържете с жълт кабел. Заедно с електрическата ограда доставяме само 1 метър кабел, който трябва да бъде свързан към първия стълб. Препоръчително е да се прави там, където има наличие на растителност, следователно влажна почва. Сухата почва не е проводяща. Според проведените тестове, поставянето на 3 стълба във всякакъв вид терен, няма да има проблем с функционалността. Ако поставите само един кол, силата на текущия филц ще бъде по-малка от неговия обхват и животните ще могат да преминават през оградата.

   Колко дълго издържа една батерия за преносимия енергизатор и кой трябва да използвам?

   За B12 енергизатор е достатъчно да използвате автомобилна батерия 12V 40Ah. Автономията, ако няма разпръскване в ел. оградата е около 10/12 дни. Иначе издържа по-малко.

   Трябва да сложа 3 проводника вътре в електрическата ограда. Колко далеч да ги сложа?

   Проводниците вътре в електрическата ограда трябва да бъдат поставени според размера на животното. За малки животни, първата тел вътре в оградата трябва да бъде поставена на 20 см от земята, след което просто оставете 20 см/30 см. За животни като диви свине, проводника за електрически огради трябва да се остави на 30 см от земята и т.н. За големи животни като коне, крави, общата нишка трябва да се остави на 60/80 см от земята.

   Токът е малко далеч от електрическото заграждение за животни. Какво да правя? Как да съединя две...

   Ако токът е далеч от електрическата ограда, за вашия Gemi energiser - 100% Произведено в Италия -, ние имаме високоволтов пресичащ кабел, който може да работи на повърхността или под земята, без да се разрежда. С този кабел е възможно да се пренася ток по оградата, без никакво разпръскване. Кабелът за електрически огради може да се използва и за свързване на две огради, след което свържете единия край към първа ограда, а другия край към втора ограда, когато има малко разстояние между една ограда и друга.

   Колко метра мога да използвам електрическия проводник за огради с високо напрежение?

   Дебелината на електрически кабел за огради е 3 мм и може да се използва и за повече от 100 метра, но е подходящ само за 30/40 метра. Ако трябва да се свържат две електрически огради на разстояние от много метри, препоръчително е да преминете проводника по въздух. В противен случай създайте две отделни електрически огради.

   Как да направите снаждания към проводника за електрически огради?

   Свързването на проводника за електрически огради за животни може да се извърши с обикновен възел между два края, препоръчително е да се правят само когато е необходимо.

   Как да видя дали има ток на оградата?

   За да проверите дали има ток върху електрическата ограда за животни, просто отнесете върха на отвертка с изолирана дръжка на няколко мм от телта на оградата. В момента, в който чуете тиктакане, това означава, че има ток върху електрическата ограда.

   Как да инсталирате електрическата ограда?

   Енергизаторът не може да се съхранява на открито. Трябва да се съхранява на закрито, за да се предотврати повреда от времето. За да изхвърли целия си ток, той трябва да бъде заземен чрез вмъкване на 3 поцинковани 1-метрови колове в земята. Те трябва да бъдат поставени на разстояние 3 м един от друг, 80 см в земята (влажно) и 20 см отвън и след това свързани с жълто-зелен кабел. Устройството има червен положителен кабел на изхода си, който е свързан към оградата и жълто-зелен кабел, който е свързан към първия заземен кол. Никога не свързвайте два електрификатора към един и същ проводник, тъй като двата импулса могат да се отменят взаимно, причинявайки проблеми. Можете да свържете два електрификатора към една и съща ограда, но да ги държите на две отделни проводници.