Questions and Answers

Как да инсталирате електрическата ограда?

Енергизаторът не може да се съхранява на открито. Трябва да се съхранява на закрито, за да се предотврати повреда от времето. За да изхвърли целия си ток, той трябва да бъде заземен чрез вмъкване на 3 поцинковани 1-метрови колове в земята. Те трябва да бъдат поставени на разстояние 3 м един от друг, 80 см в земята (влажно) и 20 см отвън и след това свързани с жълто-зелен кабел. Устройството има червен положителен кабел на изхода си, който е свързан към оградата и жълто-зелен кабел, който е свързан към първия заземен кол. Никога не свързвайте два електрификатора към един и същ проводник, тъй като двата импулса могат да се отменят взаимно, причинявайки проблеми. Можете да свържете два електрификатора към една и съща ограда, но да ги държите на две отделни проводници.

Може ли енергизатор да остане на открито?

Енергизаторът не може да бъде на открито. Трябва да се съхранява на закрито, за да не се повреди от лошо време.

Какво означават мигащите светлини на енергизатора за електрически огради?

Сигналните светлини, които мигат последователно на енергизатора за електрически огради, показват правилната работа на уреда.

Как да видя дали има ток на оградата?

За да проверите дали има ток върху електрическата ограда за животни, просто отнесете върха на отвертка с изолирана дръжка на няколко мм от телта на оградата. В момента, в който чуете тиктакане, това означава, че има ток върху електрическата ограда.

Как прекарвате проводника от изолатора на електрическата ограда?

Без да заобикаляте мъртвия кръг на изолатора за електрически огради, в противен случай се създава дисперсия. За тази цел са проектирани изолатори за електрически огради Gemi.

Как да направите снаждания към проводника за електрически огради?

Свързването на проводника за електрически огради за животни може да се извърши с обикновен възел между два края, препоръчително е да се правят само когато е необходимо.

Колко метра мога да използвам електрическия проводник за огради с високо напрежение?

Дебелината на електрически кабел за огради е 3 мм и може да се използва и за повече от 100 метра, но е подходящ само за 30/40 метра. Ако трябва да се свържат две електрически огради на разстояние от много метри, препоръчително е да преминете проводника по въздух. В противен случай създайте две отделни електрически огради.

Токът е малко далеч от електрическото заграждение за животни. Какво да правя? Как да съединя две огради?

Ако токът е далеч от електрическата ограда, за вашия Gemi energiser - 100% Произведено в Италия -, ние имаме високоволтов пресичащ кабел, който може да работи на повърхността или под земята, без да се разрежда. С този кабел е възможно да се пренася ток по оградата, без никакво разпръскване. Кабелът за електрически огради може да се използва и за свързване на две огради, след което свържете единия край към първа ограда, а другия край към втора ограда, когато има малко разстояние между една ограда и друга.

Трябва да сложа 3 проводника вътре в електрическата ограда. Колко далеч да ги сложа?

Проводниците вътре в електрическата ограда трябва да бъдат поставени според размера на животното. За малки животни, първата тел вътре в оградата трябва да бъде поставена на 20 см от земята, след което просто оставете 20 см/30 см. За животни като диви свине, проводника за електрически огради трябва да се остави на 30 см от земята и т.н. За големи животни като коне, крави, общата нишка трябва да се остави на 60/80 см от земята.

Колко дълго издържа една батерия за преносимия енергизатор и кой трябва да използвам?

За B12 енергизатор е достатъчно да използвате автомобилна батерия 12V 40Ah. Автономията, ако няма разпръскване в ел. оградата е около 10/12 дни. Иначе издържа по-малко.

Защо да поставите 3 стълба за заземяване на електрическата ограда?

Заземяването е основно нещо за функционалността на електрическата ограда за животни, така че се препоръчва да го направите правилно. За да има пълно разреждане на тока от енергизатора, е необходимо да се направи заземяване чрез вмъкване на 3 поцинковани стълба по 1 метър в земята. Те трябва да бъдат разположени на разстояние 3 метра един от друг, 80 см във влажна земя и 20 см отвън и след това да ги свържете с жълт кабел. Заедно с електрическата ограда доставяме само 1 метър кабел, който трябва да бъде свързан към първия стълб. Препоръчително е да се прави там, където има наличие на растителност, следователно влажна почва. Сухата почва не е проводяща. Според проведените тестове, поставянето на 3 стълба във всякакъв вид терен, няма да има проблем с функционалността. Ако поставите само един кол, силата на текущия филц ще бъде по-малка от неговия обхват и животните ще могат да преминават през оградата.

Какво се доставя с енергизатора за ограда?

С настоящия модел доставяме: заземителен кабел и кабел с пинсети за свързване към оградата. При модела с двойно захранване осигуряваме захранване 220V, кабели за връзки към акумулатора на автомобила (положителен и отрицателен), заземителен кабел и кабел с пинсети за свързване към оградата.

Трябва да направя ограда, коя ел. тел препоръчвате?

Телът за ограда 2,2 mm² е подходящ за малки животни и малки електрически огради. Напр.: Овце, кози, дикобрази, зайци, вълци, кучета, котки, кокошки, лисици, пауни, пуйки, зайци, къртици, язовци, невестулки, катерици. Телът за ограда с дебелина 4 mm² е подходящ за средни до големи животни. напр. свине за разплод, елени лопатар и др. Телът 6 mm² за заграждения за животни има ток на утечка от 0,15 ohm/mt, което прави възможно ограждането на няколко километра и е подходящо за големи животни. Напр.: дива свиня, елени, крави, муфлони, мечки и др.

На какво разстояние трябва да бъдат засадени стълбове за ограда?

Препоръчваме да засадите стълбовете на разстояние, което зависи от характеристиките на земята; ако земята е равна, поставете по един на всеки 5/10 метра, ако е ветровита или неравна зона, сложете ги по-близо една до друга.

Електрическият проводник 6mm² за огради подходящ ли е за диви свине, или трябва да взема прашката?

Електрическата тел с дебелина 6 мм² за огради е подходяща за диви свине и големи животни. Телът за ограда има якост на опън до 100 кг, 8 проводника и дисперсия 0,15 ома/м. Слингът за електрически огради е подходящ за електрически огради за коне.

Какво ви е необходимо за електрическа ограда за диви свине и други животни?

За да създадете електрическа ограда за животни са ви необходими: Gemi енергизатор - 100% Произведено в Италия - за огради, които пренасят тока към оградата, електрифициран проводник за оградата и изолатори за електрифицирани огради, завинтени на стълбовете за задържане на жицата .

Опасна ли е електрическата ограда за хората?

Електрическата ограда за животни не е опасна нито за хората, нито за животните. Както при всичко, дори и за електрическите огради има стандарт, който установява стойностите, които трябва да се спазват. Енергизаторът за ограда е продукт, който излъчва периодични импулси с нисък ампераж.

Електрическа ограда: за какво е?

Електрическата ограда Gemi - 100% произведена в Италия - се използва за отблъскване на диви животни като диви свине, елени, лисици и др. Целта на електрическите огради е да предпазят територията от грозни нашествия. Използва се и за съхранение на животни като крави, овце, прасета и др. Няма нищо общо с лова. Разполагаме с всички правни сертификати за производство и продажба на електрически огради. Това е единственото законово решение за тези, които искат да защитят насажденията си.

Наскоро си купих вентилатора на комина, като го включа на първа скорост не работи, защо?

Няма проблем, димососът работи нормално. Вентилаторът на комина е проектиран да осигури нормалното изработване на вътрешните лагери. Първоначално вентилаторът трябва да работи на по-високи скорости и след няколко минути може да се превключи на по-ниски скорости. Този режим на работа трябва да се спазва само през първия месец, след което той също ще работи на по-ниски обороти.

Къде трябва да се монтира регулаторът на вентилатора на комина?

Регулаторът на вентилатора на комина за камини трябва да бъде свързан към ток 220 V и може да се монтира във всяка зона, важното е да не се поставя в близост до източници на топлина. Всъщност вътре в регулатора на вентилатора на комина има трансформатор, който работи при високи температури.

Колко тежи вентилаторът на комина?

Теглото на вентилатора, без регулатора на скоростта, е около 20 кг.

Шумен ли е димоотводът на комина?

Не. Вентилаторът на комина е безшумен при всяка скорост. Разбира се, ако го настроите на шеста скорост, вентилаторът прави повече от 1300 оборота в минута, така че ще чуете леко бръмчене. Но за да се реши проблемът с дима, вентилаторът трябва да се използва при ниски скорости, от първата до третата скорост. При тези скорости звуковото налягане не надвишава 38 Db, т.е. нулев шум.

Може ли да се монтира на кръгла коминна основа?

Да, ние доставяме адаптери за кръгли димоотводи (посочените в падащото меню на продукта). За да поръчате адаптера, просто изберете кръглия димоотвод и от падащото меню изберете размера на адаптера, който желаете да закупите. Трябва да вземете предвид външния диаметър, тъй като нашият адаптер за димоотводи пасва външно към неговия изход. Ако коминът има външен диаметър 25 см, идеалният адаптер за комин ще бъде 25 см в падащото меню.

Може ли да се монтира на много висок кръгъл комин?

Да, благодарение на смукателната мощност на вентилатора на комина няма проблем дори при комини по-дълги от 50 метра.

Вентилаторът на комина решава ли проблема и при силен вятър?

Със сигурност нашият вентилатор на комина е подходящ при силен вятър, защото решава проблема с дима.

Ако вали, водата ще проникне ли във вентилатора на комина?

Не, основата на комина е повдигната, за да се предотврати проникването на вода в случай на дъжд.

Ако захранването спре и вентилаторът на комина се изключи, ще запушва ли изхода за дим?

Не, вентилаторът на комина не запушва изхода за дим, ако е изключен. Поради тази причина вентилаторът на комина е възможно да се включва само в определени ситуации, например при повдигане на вратата на печката или при силен вятър.

На какво разстояние от пламъка трябва да се постави вентилаторът на комина?

Професионалният вентилатор за камини може да се монтира на всяка височина, дори на димоотвод от 1 метър. От друга страна, основният модел на коминния вентилатор се препоръчва за комини с височина над 3м.

Колко дълго мога да оставя димоотводът на комина включен?

Няма ограничение във времето. Димоотводът на комина може да работи цял ден без проблем.

Възможно ли е да прокарате кабела вътре в комина?

Да, възможно е. Има два начина за електрическо свързване: с кабел 3 x 1,5 (да се прокара извън комина до регулатора на скоростта), за да се удължи първият метър, прикрепен към вентилатора на комина. Или можете да направите вътрешна връзка към комина с нашия високотемпературно устойчив кабел, който можете да закупите отделно, като изберете желаното количество от падащото меню според колко метра имате нужда.

Мога ли да монтирам димоотвод директно в комина?

Възможно е, но трябва да вземете предвид размерите на вентилатора на комина. Монтажът на димоотводника може да се извърши по два начина: премахване на капачката на комина и след това монтиране на вентилатора на комина или поставяне на димоотвод вътре в комина, като в този случай се поръчва димоотвод без капачката.

С квадратен комин и вътрешна тръба какъв модел да купя?

Ако имате квадратен комин с тръба със същата височина като зидарията, първо трябва да затворите пролуката между тръбата и зидарията и след това да монтирате вентилатора на комина директно върху зидарията. По същия начин, ако тръбата е висока само няколко сантиметра (или инча), тръбата трябва да бъде доведена до същата височина като зидарията. В тази ситуация трябва да закупите модела коминен вентилатор с квадратна основа, регулируем и за правоъгълен комин.

Как да сглобим аспиратора за димоотвод Gemi?

Монтажът на димоотвод за комина е направете сами. Гледайте видеото за обучение в листовете на продуктите, за да сглобите вентилатора на комина. Ако срещнете проблеми с монтажа на аспиратора, можете да поискате помощта на електротехник или зидар. Ако имате някакви съмнения относно инсталирането на продукта (например свързване на проводници, регулатор на скоростта и т.н.), нашите специалисти техници ще бъдат на ваше разположение чрез имейл, чат или телефон.

Използва ли се електрическият аспиратор за камина за намаляване на дима?

Функцията на аспиратора е да регулира тягата на комина, за да реши проблема с дима в комина, фурната, печката, барбекюто и да възпроизведе естествената тяга на комина.

Какъв е размерът на димоотвод за комина?

Основата на електрическия коминен вентилатор е стандартна 43х43 см, височината е 35 см, без скобите. Отчитайки скобите е 50см. За по-конкретни измервания на нашия уебсайт е налична диаграма, показваща измерванията на всяка отделна част от аспиратора за електрическа камина.

Аспираторът на комина извлича ли и топлина?

Нашият електрически димоотвод има 6-степенен регулатор, така че трябва само да го настроите на скорости 1-2, за да помогнете за извличането на дим по естествен начин, но не и на топлина. По принцип при първите две скорости ние не променяме по никакъв начин нормалната работа на камината, която нормално би разпръснала много малко количество топлина в дима, издигащ се в димоотводната тръба. Вентилаторът на комина Gemi изсмуква дима, който иначе би влязъл в къщата и следователно със сигурност не би произвел никакви източници на топлина за вътрешната среда. Ясно е, че ако вентилаторът на комина не работи на шеста скорост (обикновено при тази скорост се използва за смяна на въздуха в помещенията, за подпомагане на запалването на огън или за засмукване на пепелта), със своите 2500 m³/h (основни) - 3800m³/h(pro) ще бъде толкова мощен, че ще изсмуква и топлината, защото ще увеличи скоростта на изгаряне на дървесината и съответно ще намали частично топлината. Научните проучвания показват, че димоотводът Gemi може да контролира загубата на топлина, така че е препоръчително да използвате комин, за да предотвратите загубата на топлина. Това може да се види в милионите доволни клиенти по целия свят от 1983 г., когато е създаден първият вентилатор за комин Gemi.

Каква е разликата между различните модели димоотводи?

Базовият модел има смукателен капацитет 2500 m³/h, 3 години гаранция и издържа до 300 градуса. Професионалният модел издържа до 700 градуса (следователно и при пожар в комин) и се препоръчва, ако имате комин под 3 метра. Освен това има 6 години гаранция и засмуква 3800 m³/h. Стоманения модел е изграден изцяло от неръждаема стомана Aisi 304, материал, който осигурява по-голяма устойчивост на корозия и соленост и следователно във времето. Има смукателна мощност от 3800m³/h и устойчивост до 700°, гарантирана за 8 години. Върхът в гамата, предлагана от Gemi, е професионалният меден модел, устойчив до 700°, с 10-годишна гаранция и способен да засмуква 3800 m³/h. Вентилаторът от неръждаема стомана е устойчив на корозия и соленост. Тя е изцяло боядисана отвън (включително основата) и следователно е подходяща за тези, които търсят по-естетически приятен продукт.