Как да избегнем нахлуването на диви свине и дикобрази в градината: как да изградим електрическа ограда

Как да държим диви свине и други диви животни далеч от земята им?
Земеделските предприемачи или малките частни земеделски стопани, посветени на обработването на земя, са изпитали поне веднъж опита на нахлуването на дивата природа, която застрашава техните култури (като например нахлуването на диви свине, дикобрази, сърни).

Един от най-използваните методи за държане на животните далеч от земята е електрическата ограда. В допълнение към противодействието на нахлуването на диви животни, той може да се използва и за защита и ограничаване на селскостопанските животни в дадена зона.

Електрическата ограда работи благодарение на токовите импулси, генерирани от енергизатор. От енергизатора се отклоняват две отделни връзки: една към оградата, създадена от проводника, а друга към земята.

Как да изградим електрическа ограда?
Препоръчително е да заземите електрическата ограда с 3 поцинковани стълба, разположени на 3 метра един от друг.

Когато животно докосне електрифицираната ограда, то ще изпита електрически удар с продължителност хилядни от секундата. По този начин животното ще се отдалечи.

Как да държим дивите свине далеч: какво ви е необходимо, за да направите електрическа ограда?
За изграждането на електрическа ограда е необходимо да имате някои основни компоненти, включително енергизатора, проводника, изолаторите, заземителния стълб и други материали.

Gemi Elettronica е италианската компания, която произвежда всички необходими материали за направата на електрическа ограда.

Енергизаторът е устройството, което генерира електрически импулси към оградата. Изборът на правилния енергизатор е от съществено значение, за да имате правилния ток на оградата.

Първото разграничение се прави според вида на захранването, което може да бъде:

12 V батерия (която може да се комбинира и със соларен панел, който презарежда батерията);
220 V ток.
Различните енергизатори на Gemi Elettronica могат да покрият от 5 км до 8 км реален периметър. С генерирани импулси от 10000 V до 15000 V в зависимост от избрания модел.

Как да прогоним дивите прасета: изборът на обща нишка
Изборът на обща нишка зависи от дължината на заграждението и животните, за които е направено заграждението. Всъщност всеки проводник има свое собствено съпротивление и свой собствен дисперсионен капацитет, посочен в ома / м. Колкото по-близо е стойността на ohm / mt до нула, толкова по-малко ще бъде изтичането на тока, така че оградата ще работи по-добре.

Проводникът трябва да се прекара вътре в изолаторите, които са инструменти, които фиксират и отдалечават електрическите проводници от стълбовете, използвани за изграждане на електрическата ограда.Изолаторите се разграничават според вида на стълба, върху който се поставят. Стълбовете всъщност могат да бъдат от дърво или желязо. Така че има винтови изолатори за дървени стълбове и изолатори за железни пръти.

Gemi Elettronica е в състояние да предостави продукти със знак CE, произведени в Италия, гаранция за максимална безопасност, както за хората, така и за животните.

Всички продукти могат да бъдат закупени, като кликнете тук.