Защо да инсталирате комин, вместо да го изграждате?

В повечето домове покривите, наречени комини, често се изграждат върху изводите на димоотводите.

Тези комини са изградени с цел да изпълняват различни функции и са в състояние да решават различни критични проблеми.

Сред често срещаните проблеми на димоотводите, които се надяваме, че ще могат да бъдат решени с изграждането на комин, със сигурност са проникването на вода при дъжд и силен вятър или навлизането на птици от покрива в самия дим. . или за чисто естетически въпрос.

Най-често използваните класически комини със сигурност са тези от тухла или стомана. Въпреки това, въпреки конструкцията на тези комини, които понякога са много скъпи, реалното разрешаване на горните проблеми не е гарантирано. Класическите комини всъщност не влияят на проблема с дима и лошата тяга на комина.

Всъщност, ако камината пуши, защото навън има твърде силен вятър или защото грипът има завои, или поради много други причини, класическият вентилатор на комина изобщо не решава този проблем.

Решението, което трябва да се приеме за решаване на проблема с дима от комина, е да се монтира електрически димоотвод на покрива на изхода на грипа, наричан още аспириращ комин.

Gemi Elettronica предлага различни модели електрически димоотводители; с различни характеристики като смукателна мощност, устойчивост на високи температури, години на гаранция и използвания материал за изработката им.

Gemi Elettronica има за цел да отговори положително на всяка нужда и е в състояние да предостави двойно решение: електрически димоотвод вътре в комин.

Вентилаторът за комин, предложен от Gemi Elettronica, е различен от класическите вентилатори за зидария или стомана, защото е огнеупорен глинен комин.
Този материал е идеален за димоотводи, тъй като е устойчив не само на атмосферни агенти, но и на топлина.

Следователно от това решение се получава двойно предимство: естетическото, благодарение на използването на модерен вентилатор за комин, и функционалното с разрешаването на проблема с дима благодарение на електрическия димоотвод.

Електрическият димоотвод има и решетка за защита от птици от електрозаварена стомана и благодарение на структурата си предотвратява навлизането на водни инфилтрации.

Вентилаторът за комин от глина Gemi Elettronica не изисква никакво лепило за сглобяване и се характеризира преди всичко със система за отваряне отгоре, която ви позволява лесно да сваляте и разглобявате конструкцията с възможността следователно да можете да се намесите при всяка интервенция по поддръжката.

Следователно Gemi Elettronica е в състояние да отговори на всяка нужда, както естетична, така и конкретно решаваща, свързана с проблемите, които може да има една камина.