Как да инсталирам вентилатор за комини Gemi?

Как да инсталирам вентилатор за комини Gemi?

Една от многото функции на вентилатора за комини на Gemi Elettronica е, че инсталирането е DIY.
Не е необходим специализиран техник да го направи, ако имате малко умение с комините, можете да го направите сами.

Вентилаторът за комини на Gemi Elettronica може да бъде монтиран на всякакъв комин, независимо от неговата форма. Може да бъде монтиран на кръгли комини, както и на квадратни или правоъгълни комини.

Ако имате кръгла тръба за комин, трябва да съобщите външния диаметър, и Gemi Elettronica ще предостави вентилатора за комини с правилния размер на кръглото адаптер.
Трябва да съобщите външния диаметър, защото адаптерът в основата на вентилатора за комини трябва да бъде поставен външно на изхода на комина.

От друга страна, ако изходът на комина е с квадратна или правоъгълна форма, Gemi Elettronica ще предостави вентилатора за комини с комплект от регулируеми държачи.
Регулируемите държачи могат да бъдат настроени за квадратни или правоъгълни форми с размери от 20x20 сантиметра до 43x43 сантиметра. Наистина, първото нещо, което ще видите, когато отворите пакета на вентилатора за комини, са регулируемите държачи с инструкциите за инсталация и регулатора на скоростта.

Първото, което трябва да направите, е да вземете измерения от изхода на комина, така че вече можете да настроите регулируемите държачи в пакета, като изчислите 1 сантиметър повече от измеренията на изхода.
Закрепете държачите към основата на вентилатора за комини с предоставените в пакета винтове на Gemi Elettronica.
Поставете вентилатора за комини на комина и го закрепете с двата по-големи винта, включени в пакета.

Ако имате тръба в квадратна мазилка и двата изхода са на едно равнище, трябва да инсталирате вентилатора за комини с квадратни или правоъгълни регулируеми държачи, покривайки празното пространство между тръбата и мазилката с мазилка или ламарина.

Ако вместо това имате няколко кръгли тръби за комини в квадратна мазилка, трябва да удължите изхлаждането, където трябва да се постави вентилатора за комини и да инсталирате модела с кръгъл адаптер.

Ако размерите на комина надвишават 43x43 сантиметра (например, 50x50 сантиметра), поставете основата на вентилатора за комини директно на изхода, закрепете я към мазилката на 4 ъгъла, където вече има 4 отвора, и използвайте по-големите държачи като поддръжка.

Накрая, ако само двата от четирите страни са по-големи от 43 сантиметра, а другите две са по-малки от 43 сантиметра (например, 45x40 сантиметра), инсталацията на вентилатора за комини трябва да се извърши с по-малките държачи.

Последната стъпка, преди да се насладите на пълно зареждане на вашата каминна благодарение на вентилатора за комини на Gemi Elettronica, е електрическата връзка.

Връзката може да бъде направена по два начина: външно от изхода на комина с кабел 3x1,5 или вътрешно от комина с нашия кабел, устойчив на висока температура, който трябва да бъде закупен отделно.

Започнете от вентилатора за комини и проведете кабела по комина, докато стигнете до регулатора на скоростта, който обикновено се поставя вътре в къщата. В регулатора на скоростта трябва да свържете двата проводника на вентилатора за комини (където пише MOTOR), двата общи проводника на заземяването на системата и вентилатора за комини и двата захранващи проводника (където пише 220 V).

След тези прости и бързи стъпки вентилаторът за комини на Gemi Elettronica е готов за използване, за да се от

В рамките на вселената на Gemi ние сме горди да представим нашата широка гама от аспираториза камини, всеки суникални характеристики, които задоволяват различните нужди на нашите клиенти. Нашетопосвещение на отличието ни еводило в разработването на разнообразие от модели, гарантиращи, че всяка детайл е внимателнопроектиран и отглеждан.

Аспираториза камини "база": Тирекамини за тези, които търсят надеждни иефективни решения,предлагаме нашата линия на аспиратори за камини база. Тези модели са създадени, за даосигурят здрави перформанси надостъпна цена, гарантирайки ефективно отстраняване на дима без да компрометираткачеството.
Основнихарактеристики: 300° C аспирация, 3 години гаранция и 2500 M³/h мощност на аспирация.

Аспираториза камини "професионални": Ако търсите професионални перформанси,характеризирани соще по-голяма мощност и надеждност, нашите професионални изтеглящи уреди за дим са идеалниятизбор.
Основнихарактеристики: 700° C аспирация, 6 години гаранция и 3800 M³/h мощност на аспирация.

Нашата колекция също включва разнообразие от изтеглящи уреди, изработени с висококачествениматериали като неръждаемастомана и мед.

Аспираториза камини"стомана": Стоманените изтеглящи уреди воплъщават модернаелегантност и са изградени,за да се справят с предизвикателствата на времето, предлагайки ефективно изтегляне и стиленстил.

Електрически аспиратор с 6 скорости, изцяло проектиран от Неръждаема стоманаAisi 304. Благодарение насвоята структура, аспираторът издържа на корозия, причинена от атмосферни влияния и морскасол, за по-дълъгексплоатационен живот. Мощност на мотора 3800m³/h, монтиран може да бъде на всякакъв размеркомин. Издържливтирекамин до 700°, в случай на пожар.

Аспиратори за камини"мед":От друга страна, медените изтеглящи уреди не само отразяват класическа красота, но също такасе отличават съсздравината си.
Медният тирекамин е върхът на гамата на електрическите аспиратори на Gemi.Изработен изцяло отНеръждаема стомана Aisi 304, за да осигури устойчивост на атмосферни влияния и морска сол.Внимание е отделено и наестетиката, благодарение на медното покритие. Като професионалния модел "морски капитан",аспира 3800m³/h ииздържа до 700°. Гарантирано решаване на проблема с дима. Идеален за камини, печки,барбекюта, фурни и други.Гаранция за цялата структура на тирекамината за 10 години.

Купи сега!.