Проблеми с дима в комина: какво причинява това неудобство?

Проблеми с дима в комина: какво причинява това неудобство?

Открийте как да решите проблема с дима в комина безопасно и лесно, без да правите структурни промени на комината...

Основните причини, които нарушават правилното функциониране на комина, са множество, като изброяват най-общите:

  • Неправилно измерен димоотвод;
  • Неизолиран студен димоотвод;
  • Димоотвод с извивки;
  • Липса на въздух в помещението;
  • Противен вятър;
  • Лошо построена комина;

Това са само някои от проблемите, които засягат правилното функциониране на комината, към които се добавят още много други по-малки проблеми, които заедно правят трудно решаването на проблема с дима в комина, например:

  • Топлосен депресия, възникваща от разликата в температурата между вътре и отвън на комината;
  • Динамична депресия, при която вятърът директно влияе на комината, причинявайки неизправност в системата;

Освен тези проблеми, се появяват и въпроси, свързани с позиционирането на комината в най-студената зона на сградата, или дори димоотвод, който минава извън сградата...

Безопасното решение, което ви позволява да дефинитивно решите проблема с дима в комина, печка, барбекю, термокамин, фурна, е инсталирането на електрически вентилатор за комина, който гарантира постоянно теглене на дима без загуба на топлина.

За разлика от това, което се чува от непознавачи в областта, всъщност, парадоксално, традиционна комина понякога може да има излишно теглене, което означава загуба на топлина.

Благодарение на инсталирането на вентилатор за комина Gemi, тегленето се контролира и проблемът с дима в комината изчезва: няма повече рязки падания на теглото и никакво излишно изтегляне, защото благодарение на предоставеното централно устройство, което позволява чрез селектор да намерите оптимална скорост, се постига постоянно теглене без загуба на топлина.

Освен това, благодарение на инсталирането на вентилатор Gemi, няма повече проблеми с шума. Фактически, според проучване, проведено от научния център на Gemi, комина, който работи 8 месеца в годината без контролиращ вентилатор, разпръсва с 30 процента повече енергия от комина със задължителен електрически вентилатор, тъй като тегленето се контролира постоянно, без високи и ниски стойности.

Вентилаторът на Gemi е най-мощният на пазара, достигайки до 3800 кубически метра на час, което позволява да се реши проблемът с дима в комината на по-ниски скорости, намалявайки шума и постигайки отлично изтегляне дори на първата скорост.

Вентилаторът на Gemi е единственият, който разполага с патентован мотор в клас Н с защита на изолатора на моторните намотки от фиброкерамичен материал, което позволява на мотора да бъде защитен дори в случай на пожар в комината.

Вентилаторът на Gemi е уникален. През годините много компании са се опитвали да копират системата за защита на мотора с неуспешни системи като вмъкване на стъклопласт около мотора, което допълнително влошава ситуацията. Това, всъщност, не позволява на мотора да се охлади правилно и силно засяга неговата работа при високи температури.

Вентилаторът на Gemi решава всички проблеми, свързани с лошото теглене на комина, като нейтрализира всички възможни проблеми.

Инсталирането на вентилатор на Gemi ви позволява да (RE) откриете удоволствието от използване на комина без проблеми с дима.

Открийте нашата гама от продукти и решете проблемите с теглото на комините си сега!

Електрическите вентилатори на Gemi ще помогнат за подобряване на теглото, като направят проблема с дима в комината нещо от миналот

В рамките на вселената на Gemi ние сме горди да представим нашата широка гама от аспираториза камини, всеки суникални характеристики, които задоволяват различните нужди на нашите клиенти. Нашетопосвещение на отличието ни еводило в разработването на разнообразие от модели, гарантиращи, че всяка детайл е внимателнопроектиран и отглеждан.

Аспираториза камини "база": Тирекамини за тези, които търсят надеждни иефективни решения,предлагаме нашата линия на аспиратори за камини база. Тези модели са създадени, за даосигурят здрави перформанси надостъпна цена, гарантирайки ефективно отстраняване на дима без да компрометираткачеството.
Основнихарактеристики: 300° C аспирация, 3 години гаранция и 2500 M³/h мощност на аспирация.

Аспираториза камини "професионални": Ако търсите професионални перформанси,характеризирани соще по-голяма мощност и надеждност, нашите професионални изтеглящи уреди за дим са идеалниятизбор.
Основнихарактеристики: 700° C аспирация, 6 години гаранция и 3800 M³/h мощност на аспирация.

Нашата колекция също включва разнообразие от изтеглящи уреди, изработени с висококачествениматериали като неръждаемастомана и мед.

Аспираториза камини"стомана": Стоманените изтеглящи уреди воплъщават модернаелегантност и са изградени,за да се справят с предизвикателствата на времето, предлагайки ефективно изтегляне и стиленстил.

Електрически аспиратор с 6 скорости, изцяло проектиран от Неръждаема стоманаAisi 304. Благодарение насвоята структура, аспираторът издържа на корозия, причинена от атмосферни влияния и морскасол, за по-дълъгексплоатационен живот. Мощност на мотора 3800m³/h, монтиран може да бъде на всякакъв размеркомин. Издържливтирекамин до 700°, в случай на пожар.

Аспиратори за камини"мед":От друга страна, медените изтеглящи уреди не само отразяват класическа красота, но също такасе отличават съсздравината си.
Медният тирекамин е върхът на гамата на електрическите аспиратори на Gemi.Изработен изцяло отНеръждаема стомана Aisi 304, за да осигури устойчивост на атмосферни влияния и морска сол.Внимание е отделено и наестетиката, благодарение на медното покритие. Като професионалния модел "морски капитан",аспира 3800m³/h ииздържа до 700°. Гарантирано решаване на проблема с дима. Идеален за камини, печки,барбекюта, фурни и други.Гаранция за цялата структура на тирекамината за 10 години.

Купи сега!.