От камината ми излиза дим! Какво трябва да направя?

От камината ми излиза дим! Какво трябва да направя?

Защо вашата камина дими в къщата?

Вашият камин е традиционен и очарователен елемент в дома, но може да се превърне в кошмар, когато започне да произвежда дим вместо топлина. Това може да предизвика дискомфорт, лоши миризми и дори проблеми със здравето за жителите на къщата. Да изследваме най-честите причини за този проблем и как да ги адресираме.

Основните причини, които влияят на правилното функциониране на камината, включват: неправилно размерен димоизвод; неизолиран студен димоизвод; извит димоизвод; липса на въздух в стаите; неблагоприятен вятър; лошо построен димоизвод или лошо проектиран камин.

Дължината на димоизвода също може да влияе на присъствието на дим. Ако димоизводът е твърде кратък спрямо размера на стаята или мощността на огъня, това ще доведе до лоша циркулация на въздуха и димът ще се натрупва вътре.

Как да разберете дали камината ви е с достатъчно тегло?

Когато става въпрос за използване на камина, е от съществено значение да разберете дали димоизводът работи правилно. Неправилно функционираща камина може да доведе до поредица от проблеми, като разпространение на дим в къщата или натрупване на въглероден оксид. За да гарантирате безопасността и комфорта на вашия дом, е важно да разпознаете знаците, които показват дали камина функционира правилно.

Един от най-прости начини за определяне дали камината има достатъчно тегло е да наблюдавате дима, излизащ от димоизвода. Ако димът излиза равномерно и директно нагоре, това е добър знак, че камината работи правилно. От друга страна, ако димът се притиска обратно в стаята или се разпространява на странично, може да има проблем с теглото.

Друг сигнал, на който трябва да обърнете внимание, е наличието на содата върху стъклото на вратата на камината. Ако содата се натрупва бързо върху стъклото, това може да бъде индикация, че камината не получава достатъчно въздух за горене. В този случай може да е необходимо да увеличите отвора за влизане на въздух или да почистите някакви препятствия.

Освен това, ако усетите мирис на дим в къщата дори когато камината е включена и функционира, това означава, че има проблем с теглото. Може да е необходимо да проверите димоизвода за блокове или препятствия, които предотвратяват димът да излиза правилно.

Важно е също да се обмисли наличието на въздушни потоци в къщата. Ако има отворени прозорци или врати близо до камината, може да има въздушни потоци, които се намесват с теглото. Затварянето на прозорците и проверката за теч на въздух може да помогне за решаването на проблема.

В някои случаи проблемът може да се дължи на неправилно размерения димоизвод за стаята. Ако димоизводът е твърде малък, той може да не може да генерира достатъчно тегло, за да изгори дървото правилно. В този случай може да бъде необходимо да се консултирате с професионалист за преоразмеряване на димоизвода или инсталиране на нов.

Накрая, ако заподозрите проблем с теглото във вашата камина, винаги е препоръчително да потърсите помощ от професионалист. Експерт ще може да извърши подробна оценка на камината и да идентифицира всички проблеми с теглото. Може да бъде необходимо да се почисти димоизводът, да се смени капакът на димоизвода или да се извършат други ремонти, за да се гарантира правилната работа на камината.

За заключение, разбирането дали камината има достатъчно тегло е съществено, за да се гарантира безопасността и комфорта на вашия дом. Наблюдаването на дима, излизащ от димоизвода, проверката за содата върху стъклото на вратата на камината и верификацията на наличието на мирис на дим в къщата са всички важни знаци, които трябва да бъдат отстранени. Ако възникнат проблеми, е препоръчително да се консултирате с професионалист за подробна оценка и всички необходими ремонти.

Камина ви дими ли?

Ние в GEMI имаме решение с нашите димоизводи!

В рамките на вселената на Gemi ние сме горди да представим нашата широка гама от аспираториза камини, всеки суникални характеристики, които задоволяват различните нужди на нашите клиенти. Нашетопосвещение на отличието ни еводило в разработването на разнообразие от модели, гарантиращи, че всяка детайл е внимателнопроектиран и отглеждан.

Аспираториза камини "база": Тирекамини за тези, които търсят надеждни иефективни решения,предлагаме нашата линия на аспиратори за камини база. Тези модели са създадени, за даосигурят здрави перформанси надостъпна цена, гарантирайки ефективно отстраняване на дима без да компрометираткачеството.
Основнихарактеристики: 300° C аспирация, 3 години гаранция и 2500 M³/h мощност на аспирация.

Аспираториза камини "професионални": Ако търсите професионални перформанси,характеризирани соще по-голяма мощност и надеждност, нашите професионални изтеглящи уреди за дим са идеалниятизбор.
Основнихарактеристики: 700° C аспирация, 6 години гаранция и 3800 M³/h мощност на аспирация.

Нашата колекция също включва разнообразие от изтеглящи уреди, изработени с висококачествениматериали като неръждаемастомана и мед.

Аспираториза камини"стомана": Стоманените изтеглящи уреди воплъщават модернаелегантност и са изградени,за да се справят с предизвикателствата на времето, предлагайки ефективно изтегляне и стиленстил.

Електрически аспиратор с 6 скорости, изцяло проектиран от Неръждаема стоманаAisi 304. Благодарение насвоята структура, аспираторът издържа на корозия, причинена от атмосферни влияния и морскасол, за по-дълъгексплоатационен живот. Мощност на мотора 3800m³/h, монтиран може да бъде на всякакъв размеркомин. Издържливтирекамин до 700°, в случай на пожар.

Аспиратори за камини"мед":От друга страна, медените изтеглящи уреди не само отразяват класическа красота, но също такасе отличават съсздравината си.
Медният тирекамин е върхът на гамата на електрическите аспиратори на Gemi.Изработен изцяло отНеръждаема стомана Aisi 304, за да осигури устойчивост на атмосферни влияния и морска сол.Внимание е отделено и наестетиката, благодарение на медното покритие. Като професионалния модел "морски капитан",аспира 3800m³/h ииздържа до 700°. Гарантирано решаване на проблема с дима. Идеален за камини, печки,барбекюта, фурни и други.Гаранция за цялата структура на тирекамината за 10 години.

Купи сега!.