Как да разположим проводниците на електрическа ограда? Ето пълното ръководство...

Как да разположим проводниците на електрическа ограда? Ето пълното ръководство...

Как да поставите проводниците на електрическа ограда?


Често може да се почувствате плашливи, когато става въпрос за използването на проводник на електрическа ограда поради несигурността как да го инсталирате, за да бъде безопасен и ефективен в защитата срещу диви животни или запазване на добитъка.
Не се притеснявайте, вие сте в правилното ръководство.
Но първо, ще разгледаме ползите от използването на проводник на електрическа ограда:

1. Оперативна ефективност:

Проводниците на електрическите огради предлагат изключително ефективен метод за управление на добитка. Способността им да предоставят контролиран електрически импулс позволява бързо и ефективно насочване, разделяне или съдържане на животните. Това значително намалява времето и усилията, необходими за ежедневната дейност, позволявайки на фермерите да се съсредоточат върху други важни дейности.

2. Безопасност на добитка:

Едни от ключовите аспекти на проводниците на електрическата ограда е тяхната способност да осигуряват безопасна бариера, без да причиняват постоянни вреди на животните. Електрическият импулс е достатъчен, за да отклони животните от докосване на оградата, без да причинява сериозни наранявания. Това не само защитава добитката от външни опасности, но и избягва риска от самонараняване при опити за бягство.

3. Защита на реколтата:

Освен за управление на добитката, проводниците на електрическата ограда се използват за защита на реколтите от дивеч и вредители. Присъствието на електрическа бариера ефективно отблъскваща увреждащите животни, запазвайки реколтите безопасни и намаляващи необходимостта от кардинални мерки като излишно използване на пестициди.

4. Лесно монтиране и поддръжка:

Монтажът на проводниците на електрическата ограда е относително прост и може да бъде персонализиран в зависимост от конкретните нужди на фермата. Поддръжката е също така лесна, като се налага периодично проверка на системата, за да се гарантира правилно функциониране. Това води до по-ниски операционни разходи и по-голям спокойствие за фермерите.

5. Принос към устойчивото земеделие:

Използването на проводниците на електрическата ограда съответства на целите на устойчивото земеделие, намалявайки зависимостта от вредни за околната среда практики. Оптимизираният управлението на добитка и защита на реколтите без излишна употреба на химикали помага за запазване на здравето на почвата и околната екосистема.

Заключение, проводниците на електрическата ограда са основен елемент на съвременното земеделие, със своите предимства в оперативната ефективност, безопасността на добитката, защитата на реколтата и приноса към устойчивото земеделие. Приемането на тази технология е мъдър избор за фермери, целящи баланс между продуктивност и екологична отговорност.

Идеални височини за поставяне на проводниците на електрическата ограда

Правилното инсталиране на електрическа ограда е от съществено значение, за да се гарантира безопасността на животните и общият успех на системата. Изборът на правилната височина за поставяне на проводниците на оградата зависи главно от големината на животните, които трябва да бъдат съдържани или защитени. Нека видим как да настроим височините, за да гарантираме безопасна и ефективна среда.

1. Малки животни:

За малки животни като пилета, кокоши, зайци, височината на проводниците на оградата трябва да е достатъчна, за да им предотврати да прескачат или преминават. Обикновено височина от 20 до 80 см, като поставяте проводниците на всеки 20 см. Препоръчителната дебелина на проводника е между 2,2 и 4 мм. Тази мярка е подходяща за отблъскване на по-малките животни, без да причинява вреди.

Продуктовата гама на електрическите огради на Gemi

В Gemi, нашата компания, можете да откриете не само широк избор от електрически огради, но и разнообразие отелектроенергийни устройства,предлагащи цели 5 различни типа, всеки със специфични характеристики и уникални предимства:

Електроенергийни устройства с напрежение 220V с перфектно ибезопасно функциониране заогради до 5 км;

Електроенергийни устройства с напрежение 220V с перфектно ибезопасно функциониране заогради до 8 км;

Електроенергийни устройства с 12V/220V батерия с перфектно ибезопасно функциониране заогради до 5 км и 6J;

Електроенергийни устройства с 12V/220V батерия с две батерии, сперфектно и безопаснофункциониране за огради до 5 км и 6J;

Електроенергийни устройства с 12V/220V батерия със слънчев панел, сперфектно и безопаснофункциониране за огради до 5 км и 6J.

Освен това предлагаме широк асортимент от висококачествени електрически проводи и ленти,заедно с изолатори,проектирани да се адаптират към всякакъв вид поддръжка, която ще изберете за вашатаелектрическа ограда:

Изолатори за дървени стълбове;

Изолатори за желязни стълбове;

Изолатор с двоен кука;

Винтово-развит мандрина за изолатори.

Ние от Gemi се отличаваме от конкуренцията с 50-годишен опит в индустрията и способността дапредлагамеперсонализирани решения за специфичните изисквания на всеки клиент. Нашето внимание къмклиента е безупречно,предоставяйки пълен сервиз от момента на закупуването, който не спира при закупуването. Ниесме достъпни по телефонана +390287165556, чрез чат или по имейл.

Предимствата от закупуване на Gemi

  1. Безплатно връщане до 100 дни;
  2. Бърза доставка навсякъде по света
  3. Всички продукти се произвеждат от нас в Италия с висококачествени суровини;
  4. Всички продукти отговарят на правните изисквания за безопасност и имат сертификат;
  5. Имаме над 5000 рецензии в най-големият портал за рецензии в света: Trustpillot;
  6. Нашето 40-годишно опит е напълно на ваше разположение
  7. Ние имаме почти 1000 видеорецензии в портала за видеорецензии TrustVideos, където имавидео свидетелства отпотребителите.

Поръчай сега!.